НПСС ще подкрепи протеста на НСА за водната база в Несебър

Националното представителство на студентските съвети ще подкрепи протеста на НСА, насрочен за 18 Април 2012 година в София, който ще започне в 09:00 часа от езерото "Ариана". Протестните действия се организират от Студентски съвет на Национална спортна академия "Васил Левски" и са в отговор на бездействието на държавните институции, беззаконието,  строителната агресия от последните седмици и побоя над студенти на територията на учебната база по водни спортове.
Инициативата на протеста във Фейсбук е събрала над 10 хил. привърженици, изразяващи възмущението си от случващото се в Несебър. Сборен пункт на протеста е езерото „Ариана” на Орлов мост, откъдето на 18 април в 9:00 часа студентите ще изразят категоричната си нетърпимост към заграбването на държавна собственост, каквато е учебната база на НСА в Несебър. Студентите очакват подкрепа от бивши и настоящи възпитаници, служители и преподаватели на НСА, както  и от всички българи с активна гражданска позиция. От Националното представителство на студентските съвети в България също са се ангажирали с каузата. 
Целта е да се даде знак към институциите, че отлагането на решение по проблема на практика води до толериране на самоуправството в пределите на учебната база, унищожаването на държавна инфраструктура и заграбване на плажната ивица, която по закон е изключителна държавна собственост. Факт е, че при наличието на висящи дела и без необходимите документи за въвеждане във владение, се допусна разрушаването на път, електропреносна мрежа и озеленяване на комплекса. Извършителите, сред които са несебърският общински съветник Георги Георгиев-Хитрия и печално известният архитект Калин Тихолов, са недосегаеми до такава степен, че в момента застрояват и част от самия плаж – изключителна държавна собственост де юре, но не и де факто!
Действията на въпросните несебърски велможи затвърждават усещането за безнаказаност в България, което неминуеми поставя въпроса докога в Несебър няма да важат българските закони. Студентите настояват за забрана на строителството върху територията на базата до приключването на определения с решение на парламентарната комисия по образование правен анализ на имотите.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини НПСС ще подкрепи протеста на НСА за водната база в Несебър

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев