Написана от
Етикети

Брюксел започва кампания за насърчаване на работните стажове

Европейската комисия сложи началото на кампанията We Mean Business, която има за цел да насърчи предприятията да създават повече работни места за стажанти, съобщи пресслужбата на институцията. По този начин трябва да се подобрят уменията на младите хора и тяхната подготовка за започване на работа. От друга страна, стажовете могат да помогнат на младежите да осъществят плавен преход от образованието към първото си работно място.
Стажовете могат да донесат ползи и за предприятията, като им дадат възможност да намерят бъдещи служители, посочва Еврокомисията.

От проведените изследвания става ясно, че малко предприятия са осведомени за възможността да приемат стажант в рамките на европейска програма. Кампанията We Mean Business има за цел да промени това положение и да изтъкне ползите от стажовете в чужбина за бизнеса.
През 2012—2013 г. чрез своите схеми "Леонардо да Винчи" и "Еразъм" Европейската комисия ще осигури финансова подкрепа за общо 280 000 стажа за учащи се от професионалното обучение и висшето образование.
Инициативата разполага и със собствен уебсайт, който съдържа информация и препратки към интернет страници за начините да се организира или да се намери стаж в чужбина по европейска програма.

We Mean Business ще подкрепи усилията на държавите членки за справяне с безработицата сред младежите, която в някои страни от ЕС е достигнала до неприемливо високи равнища", заяви еврокомисарят по въпросите на образованието, културата, многоезичието и младежта Андрула Василиу.

"По-специално ние искаме да повишим осведомеността за ценността на стажовете в чужбина, които могат да подобрят езиковите умения на участниците и да им помогнат да подобрят увереността в собствените им сили, както и тяхната приспособимост. Нашите проучвания показват, че работодателите дават все по-висока оценка на уменията от този вид", посочи още тя.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Брюксел започва кампания за насърчаване на работните стажове

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев