Написана от
Етикети

Студентите на среща с Борисов. Искат си базата.

Представители на Националното представителство на студентските съвети и Студентски съвет на НСА "Васил Левски" ще обсъдят с Министър-председателя  проблемите на водната база на НСА в Несебър, утре, 24 Април 2012 година. Студентите заплашват с нови протести.

Ръководството на НПСС и Студентски съвет на НСА ще разговорят с Премиера Борисов за проблемите с базата в Несебър. Срещата беше породена от протестните действия на бъдещите спортни шампиони, които защитават водната си база в Несебър.

Предвижда се на правителственото заседание, насрочено за утре, 24 Април 2012 година от 10:00 часа, да бъде прието решение, което да даде статут на територията, използвана от Национална спортна академия "Васил Левски" в Несебър, за обект от национално значение.

Казусът с базата на НСА в Несебър не намира окончателно решение вече повече от 14 години. В последния месец напрежението ескалира сериозно, след като в пределите на учебния център нахлу строителна техника, а дни по-късно наета от строителите фирма изпрати срещу студентите група роми с железни колове, за да разчистят пътя на багерите. При инцидента пострадаха двама студенти, но и това не спря строителството върху плажната ивица, макар че по закон тя се води изключителна държавна собственост.Студентската общност декларира, че няма да спре протестите си до пълното разрешаване на казуса.

Инициативния комитет обсъжда варианта за нови масови протести и блокиране на движението, като сред обсъжданите протестни пунктове е и Община Несебър.

От Националното представителство на студентските съвети заявиха, че продължат да използват всички законови мерки и средства за разрешаване на проблема с базата, защото той не касае само студентите на НСА, а и студентския спорт като цяло в страната.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Студентите на среща с Борисов. Искат си базата.

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев