Написана от
Етикети

Представители на НПСС участваха във форум „Кариера в България. Защо не?“

Председателят на НПСС Ангел Георгиев и представители на Общото събрание на организацията бяха сред официалните гости в петото издание на форум „Кариера в България. Защо не?“, който се проведе днес, 13 септември 2012 година, в София.

Форумът „Кариера в България. Защо не?“ се проведе под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев. В рамките на форума българският еврокомисар Кристалина Георгиева откри с видеообръщение дискусията „Long-distance relationship with Bulgaria или как да помагам на родината си от разстояние".

Основният акцент в семинарната част на форума бе предприемачеството. Сред темите са конкурентоспособността на българските компании в чужбина, както и възможностите за стартиращи компании у нас. Лектори в рамките на панелите бяха представители от двата фонда Eleven и LAUNCHub, подкрепящи стартиращи компании в България, както и Саша Безуханова, директор направление „Публична администрация" в Хюлет-Пакард. Павел Анастасов, от администрацията на президента, говори за кариерното развитие в публичния сектор.

Над 3500 кандидати са участвали в четирите издания досега, където над 100 водещи фирми в България се представиха с щандове, фирмени презентации и семинари, а повече от 30 водещи мениджъри споделиха своя опит с участниците. 68% от досегашните участници във форума търсят възможности за по-добра кариера. 51% от кандидатите ще се върнат или вече са се върнали в България. Най-много от участниците (33%) търсят работа в сектор Мениджмънт и управление, следвани от Консултантски услуги (22%), Маркетинг (21%), Финанси и банки (21%) и ИТ (15%).

Според последни неофициални данни 2 036 092 са българите, които живеят в чужбина към 2011 г. Все повече българи се връщат от чужбина, сочат данните на НСИ от последното преброяване на населението, направено през 2011 г. През периода 1980 - 2011 г. 233 463 лица са променили своя настоящ адрес от чужбина в България. Броят на завърналите се в страната български граждани непрекъснато се увеличава след 2006 година. С висше образование са 34.1% от връщащите се. По данни, изнесени през 2011 г. от Асоциацията на частните университети, 80 хиляди български студенти учат в чужбина.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Представители на НПСС участваха във форум „Кариера в България. Защо не?“

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев