Написана от
Етикети

Стара Загора с ново студентско общежитие

С тържествена церемония откриха новото общежитие на Тракийския унивреситет - Стара Загора. На церемонията, състояла се на 17 Семптември 2012 година, присъства и Председателят на НПСС г-н Ангел Георгиев, който отправи приветствено слово към студентската и академична общност на университета.

Снимки от събитието

В рамките на откриването на учабната година, Тракийският университет в Стара Загора се сдоби и с ново модерно общежитие с капацитет 350 места. Новата 9-етажна сграда ще отговаря на всички потребности на обучаващите се в университета и има претенции да бъде сред най-модерните общежития в страната. 

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов бе гост на тържественото откриване на учебната година за над 6500-те студенти на Тракийски университет Стара Загора. На церемонията присъстваха още зам.-министърът на здравеопазването Десислава Димитрова, областният управител Недялко Недялков, депутати, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, председателят на Общински съвет Емил Христов, председателят на Националното представителство на студентските съвети Ангел Георгиев, много гости и бивши възпитаници.

В словото си ректорът на Тракийски университет проф. Иван Станков подчерта, че старозагорската Алма матер е сред първите шест университета в страната според рейтинговата система. В него работят близо 600 висококвалифицирани преподаватели и лектори от страната, а студентите се обучават по 60 акредитирани бакалавърски и магистърски програми и повече от 50 докторантски програми.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Стара Загора с ново студентско общежитие

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев