Еврокомисията представи група за модернизиране на висшето образование

Европейската комисия представи новата група на високо равнище за модернизиране на висшето образование, която ще се занимава с проблема в рамките на тригодишен преглед на сектора в целия Европейски съюз, предаде пресслужбата на институцията.
Тази година акцент в работата на групата, чийто председател е бившият президент на Ирландия Мери Макалийз, ще бъдат най-добрите пътища за постигането на отлични резултати в преподаването, а догодина ще се обсъжда как учебният процес да се адаптира към ерата на цифровите технологии.

Групата ще набелязва най-добри практики и творчески решения и ще изготвя препоръки към националните и европейските органи на политическо равнище, университетите и колежите. Тя ще представи първия си доклад през 2013 г., а мандатът ѝ е до 2015 г.

"Всички помним учителя, който ни е въодушевил и ни е вдъхнал сили. С помощта на групата на високо равнище искам да бъдем сигурни, че независимо къде живеят и учат, всички студенти в Европа ще имат отлични преподаватели", каза еврокомисарят по образованието Андрула Василиу.

През следващите три години групата ще проведе консултации с експерти в областта на висшето образование, с представители на изпълнителната власт и стопанския сектор, както и със самите студенти и преподаватели.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Еврокомисията представи група за модернизиране на висшето образование

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев