Избраха победителите в конкурса за лого на предстоящото заседание на Европейския студентски съюз

Избраха победителите в конкурса за лого на предстоящото заседание на Европейския студентски съюз. Комисията беше в състав – Яна Вангелова - председател на НПСС, Васил Силяновски – зам.председател на НПСС и Ани Дикльовска – член на ИС на НПСС. Дванадесет студенти представиха своите творби в конкурса за изработване на графичен знак по повод домакинството на България на заседание на Европейския студентски съюз (ESU). Конкурсът се организира във връзка с провеждането международния форум на студентите, на който ще бъде избрано новото ръководство на студентската организация.

Европейския студентски съюз (ESU) е организация, обединяваща 45 Национални студентски съюзи (NUS) от 39 държави.
Целта на ESU е да представлява и насърчаване образователните, социалните, икономическите и културните интереси на студентите на европейско равнище по отношение на всички съответни органи и по-специално на Европейския съюз, Съвета на Европа и ЮНЕСКО. Чрез своите членове, ESU представлява почти 20 милиона студенти в Европа.

Зададените цели на конкурса бяха свързани със създаването на графичен знак със свободна авторска интерпретация по темата: „76-ти Борд Мийтинг на Европейския студентски съюз”. Графичният знак трябва да представя България, като домакин на 76-тия Борд мийтинг на ЕСС.

Разработвайки своите творби, студентите трябваше да спазват основни критерии в творбите си, които са свързани със следните условия:
1.В конкурса могат да участват студенти с българско гражданство от всички университети в страната.
2. Всеки автор има право да представи до два проекта.
3. Всички проекти трябва да са създадени специално за този конкурс и да не са участвали в други конкурси преди това.
4. Трети лица не трябва да притежават или имат претенции към участващите в конкурса проекти.
5. Проектите не трябва да копират съществуващи графични знаци и да са били публикувани под някаква форма.
6. Всеки от изпратените проекти трябва да съдържа текста:
„76th board meeting - European Students Union“
7. Проектните предложения трябва да бъдат проектирани със софтуер за векторна графика, като проектите се представят в дигитален формат .PNG – след определяне на победителите се предоставят на НПСС работните, векторни файлове.
8. Предложението следва да съдържа – имената на автора, адрес за кореспонденция, електронен адрес и телефон за обратна връзка, както и друга информация по преценка на участника;
9. Участникът представя декларация по образец (Приложение № 1) попълнена собственоръчно, подписана и сканирана, удостоверяваща авторството върху предложения проект и това, че не се нарушават каквито и да било авторски права; никой няма никакви права на собственост, права на участие или каквито и да било претенции във връзка с представения проект при класиране на първо място на конкурса изключителните права върху графичния знак ще бъдат предоставени на НПСС.
10. Всички проекти заедно със сканираната декларация следва да бъдат изпратени на електронен адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Проектните предложения не трябва да бъдат по-големи от 20 МВ.
11. НПСС има право да използва наградените проекти при провеждане на изложби и специални събития.
12. Журито ще разгледа само проекти, които отговарят на условията за участие.
13. Предложенията, които не отговарят на изискванията на настоящия конкурс се отстраняват от участие. Недопуснатите участници се уведомяват на посочения от тях електронен адрес.
14. Правото на заявяване и регистрация на проектa за дизайн, класиран на първо място, както и правото на ползването му за търговски или рекламни цели преминава върху НПСС със връчването на посочената награда. Победителят трябва да изготви цялостната визуална идентичност.

Протокол от проведеното заседание на журито

След разглеждане на постъпилите творби журито взе решение да награди трима победители, класирани както следва:

1-во място: автор - Григор Григоров – Национална художествена академия, подадена творба на 13.03.2019 г. 

01

2-ро място: автор - Адриан Велев – Русенски университет „Ангел Кънчев“, подадена творба на 15.03.2019 г.

02

3-то място: автор - Христо Стоев – Технически университет – София, подадена творба на 13.03.2019 г.

03

Победителите ще бъдат възнаградени:
I място – грамота и награда, професионален графичен таблет.
II място – грамота и поощрителна награда, входен клас графичен таблет
III място – грамота и поощрителна награда, входен клас графичен таблет

Организаторите на конкурса благодарят за участието на всички автори!

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Избраха победителите в конкурса за лого на предстоящото заседание на Европейския студентски съюз

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев