Написана от
Етикети

Серия от протести в подкрепа на НСА

Над 2 хиляди души участваха в протестното шествие на 6 април, организирано в защита на държавната собственост върху територията на учебната база на Национална спортна академия в Несебър.
Протестиращите изпълниха улиците на Студентски град, носейки националния флаг, знамена на НСА  и плакати с призиви: „Съд за фалшификаторите!”, „Да спасим водната база!”, „Стига бетон върху плажа!”, „Долу ръцете от държав-ната собственост!”, „Съдът – гарант за справедливост”.  Шествието скандираше с възгласи „Мафия”, „Корупция”, „Искаме си базата”, „Искаме справедливост”.
 
Инициативата бе обявена пред медиите на 5 април в специална пресконференция, на която ректорското ръководство на НСА и Националното представителство на студентските съвети (НПСС) заявиха категорична непримиримост към злоупотребите във висшите етажи на съда. Повод са скандалните разкрития около ареста на Атанас Вълков, председател на  Административния съд в Бургас, чийто крупни фалшификации са обект на разследване към момента.
 
Чрез серия измами висшият магистрат е осигурил на майка си Руска Вълкова доку-мент за собственост върху 12 декара земя, намиращи се на територията на учебната база на НСА в Несебър.
Освен студенти, преподаватели и служители на академията, към шествието се присъединиха и колегите им от Минногеоложкия, Лесотехническия и Химико-технологичния университет.
 
В първите редици на множеството бяха проф. Димитров,ректор на НСА, доц. Михайлов, зам.- ректор по качеството на обучението, проф. Колев, декан на Треньорски факултет, доц. Изов, декан на Факултета по кинезитерапия, проф. Киров, член на Инициативния комитет за събиране на подписката в защита на базата.
 
Национално представителство на студентските съвети бе представлявано от Петър Чаушев , председател и Ангел Ранчински, гл. секретар на организацията. Сред протестиращите бе и Бончо Генчев, който е бронзов медалист от САЩ’94 заедно с треньори от школата по футбол.
 
В специално обръщение към множеството проф. Лъчезар Димитров заяви категорична решимост за провеждане на серия от протести, следващият от които ще се състои на 14 април (четвъртък) в центъра на София. Под-робностите около часа и сборния пункт ще бъдат оповестени след получаване на необходимото разрешение от Столична община.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Серия от протести в подкрепа на НСА

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев