НПСС отлага провеждането на Зимен университет и УЗИ

Във връзка с провеждането на Зимния университет в курортен комплекс Боровец през периода 22 - 25 март 2020 година, Изпълнителният съвет на Националното представителство на студентските съвети в Република България и Управителният съвет на Асоциация за университетски спорт ,,Академик“ решиха да отложат провеждането на Зимния университет и УЗИ поради настъпилата кризисна ситуация в страната, свързана с възможни случаи на COVID-19.

Ръководството на НПСС взима под внимание препоръката на Министерството на образованието и науката за преустановяване на пътувания, екскурзии и посещения на обекти на територията на цялата страна.

Ръководството на НПСС е в постоянна комуникация с Националния кризисен щаб, Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването, като изразява готовност при първа възможност да направи организация за провеждането на Зимния университет на други дати.

Ръководството на НПСС приканва студентите на Република България да се обръщат към представителите на организацията за повече информация за учебните занятия и събития във висшите училища.

Националното представителство на студентските съвети е единственият законоустановен национален орган за защита на общите права и интересите на студентите, специализантите, докторантите и курсантите и като такъв от първостепенно значение е здравето и сигурността на над 300 участници на Зимния университет.

11.03.2020

Даниел Парушев,
Председател на НПСС

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини НПСС отлага провеждането на Зимен университет и УЗИ

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев