Ръководството на НПСС проведе среща с ESN България

Ръководството на Национално представителство на студентските съвети се срещна с ESN България. Срещата, проведена по инициатива на председателя на НПСС – Даниел Парушев се състоя в офиса на националната студентска организация, помещаваща се в Националния студентски дом.

Снимки от срещата

Поканата е във връзка с водената от ръководството политика на прозрачна работа и отношение с НПО сектора и организациите.
По време на срещата двете организации опознаха своята проектна дейност и обсъдиха възможностите за съвместна работа. Страните обсъдиха и възможностите за дълготрайно партньорство между двете организации, както и подписването на меморандум за сътрудничество и партньорство.

В рамките на срещата бяха обсъдени също ключови моменти от нормативната рамка при провеждането на Еразъм и признаването на изпитите на участващите в програмата.

Ерасмус Стюдънт Нетуърк – България (ESN България) е част от най-голямата студентска доброволческа организация в Европа, призната от Европейската комисия като партньор по програмата „Еразъм+“. Обединени от мисията „Студенти помагат на студенти“ ЕСН мрежата включва общо 41 държави-членки и над 50 000 доброволци. В България ЕСН присъства от 11 години и включва над 100 доброволци в София, Пловдив, Варна, Русе, Благоевград и Свищов, сътрудничейки си с 16 висши учебни заведения.

Организацията е с офис в сградата на Националния студентски дом от края на м. Декември 2019 година и развива международен център за студентско развитие.
Следвайки мисията „Студенти помагат на студенти“, те развиват една широкообхватна дейност, която се базира на шест каузи – образование и младеж, култура, устойчивост на околната среда, здраве и благосъстояние, социално приобщаване, развиване на професионалните компетенции на младите хора.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Ръководството на НПСС проведе среща с ESN България

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев