Институциите подкрепят НСА

Протест против заграбването на спортната база в Несебър обедини студенти, преподаватели и общественици в София, днес, 14 април 2011 година, съобщи председателя на Националното представителство на студентските съвети.
Протестът е насочен срещу порочните практики в съдебната система и мафията, която заграбва терени, част от спортната база на НСА в Несебър и ще продължим да се борим и да провеждаме протести, докато не се реши проблема-съобщи Петър Чаушев , председател на Националното представителство на студентските съвети, в предаването на БНТ – „Денят започва”.
 
Участието на представители на висшето училище и студенти в предаването беше преди самия протест с начален час 11,00 ч.
По-късно протестиращите се срещнаха с Министъра на правосъдието Маргарита Попова, която изрази подкрепа и готовност за съдействие за адекватното разрешаване на проблема със спортна база на НСА в Несебър.
 
Протестът завърши пред сградата на Висшия съдебен съвет, който малко по-рано съобщи, че отстранява от поста председателя на Административния съд в Бургас- съдията Атанас Вълков.
 
Вълков бе отстранен от поста, защото е обвинен за извършване на имотна измама, собственост на НСА. В момента той е с мярка за неотклонение "постоянно задържане под стража" и е в ареста.
 
 

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Институциите подкрепят НСА

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев