Ректорът на НСА посрещна НПСС с добри новини за студентите на Академията

Национална спортна академия „Васил Левски” беше домакин на работно посещение на ръководството на Национално представителство на студентските съвети в Република България.
Проф. Николай Изов в качеството си на ректор посрещна представителна делегация на ръководството на НПСС в кабинета си, за да обсъдят важни за студентите на НСА „Васил Левски” въпроси. Двете страни обсъдиха възможностите за партньорство по общи проекти и вече съществуващи, които студентските съвети организират.

Снимки от събитието
Делегацията на националната студентска организация, водена от Председателя на НПСС Даниел Парушев, коментираха с ректора на академията важни социално-битови и други въпроси, които касаят обучаващите се студенти и докторанти във висшето училище.

Още в началото на разговора ректорът проф. Изов представи вижданията на ръководство по отношение на инвестиционната програма, която планира ремонтни дейности на студентско общежитие блок 15 в Студентски град. Ректорът представи на НПСС амбициозните намерения на НСА да бъде реновиран блок 15 на студентските общежития в първата си фаза до месец август, включващ 4 етажа от сграда, а останалите 7 етажа с план на приключване до месец април на 2021 година.

Проф. Изов увери представителите на студентите, че ремонтът на студентското общежитие ще даде нов облик на пространствата, в които студентите ще живеят. Ръководството на НСА е предвидило средства за над 450 хил. лева, с които ще се обнови изцяло обзавеждането. Планирано е също студентите да ползват предоставени от университета съвременни комуникационни технологии.
Ректорът на НСА подчерта, че средствата за ремонта на блока ще бъдат по програма за нисколихвени кредити с гратисен период, които висшето училище вече е договорило, а средствата за реновирането ще бъдат над 3 мил. лева.

Проф. Изов представи на своя страна пред гостите и визията на ръководството по отношение стопанисване на спортните бази, които са разположени на морето, планината и в райони около София област.

В хода разговора ректорът на НСА не скри и опитите за провеждане на поредните реституционни претенции към академията, които този път засягат територията и в Студентски град. Той сподели със студентите от НПСС за проведените редица протести, които са били свързани с реституционните набези в териториалните части на базата в Несебър, като отново отбеляза, че голяма заслуга за запазването и на териоториалната цялост там имат Националното представителство на студентските съвети и студентите от цялата страна.
В рамките на посещението проф. Николай Изов показа на своите гости базата на НСА като отбеляза, че в последната година се е повишил интересът на кандидатстващите в академията, а за едно място се борят 5 младежи.

В разговора бяха обсъдени още провеждането на онлайн обучението в НСА, което проф. Изов сподели, че се провежда на технологично разработена програма от експерти в САЩ, както и показа на делегацията обновяването на аулата и центъра за Еразъм.
Той информира председателя на НПСС, че ръководството планира стратегически ремонт и газифициране на кухненския блок, за да може условията за студентите да бъдат не само добри като база, но и с приятна храна.

Председателят на НПСС Даниел Парушев сподели впечатленията си за мениджмънта, който ректорското ръководство налага в НСА, смятайки, че това е правилната посока.
Проведената среща с ректора на НСА е част и от платформата на ръководството на Национално представителство на студентските съвети, която ще бъде изпълнявана в мандат 2020-2022 година. Ръководството на НПСС държи да бъде провеждан активен диалог и да бъдат взети предвид въпросите и мненията на студентите при формирането на общите политики за управление на висшите училища.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Ректорът на НСА посрещна НПСС с добри новини за студентите на Академията

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев