Председателят на НПСС участва в тържественото откриване на учебната година в УНСС

С тържествено откриване започна юбилейната стотна учебна година в Университета за национално и световно стопанство, чийто възпитаник е и Председателят на НПСС - Даниел Парушев.

Преди 100 години проф. Стефан Бобчев, заедно със свои съмишленици, създават Свободния университет за политически и стопански науки – предтечата на УНСС. Освен обновените образователни идеи на своето време, те вграждат в него Паисиевия патриотизъм и възрожденската си страст, за да подготвят висококултурни и трезви граждани. С тези думи Ректорът проф. Димитър Димитров даде начало на тържеството по случай откриването на юбилейната учебна година в УНСС.

Снимки от събитието

Председателят на Националното представителство на студентските съвети г-н Даниел Парушев определи като перфектен начина, по който представителите на университета са се справили с предизвикателствата на пандемията. Той съобщи още, че догодина ще бъдат инвестирани 10 млн. лв. за ремонт на студентските общежития на университета.

По време на церемонията Ректорът - проф. Димитър Димитров, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията - г-н Росен Желязков, изпълнителният директор на „Български пощи“ - г- Деян Дънешки и г-н Николай Петрусенко (автор на марката) валидираха юбилейната пощенска марка „100 години УНСС”.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Председателят на НПСС участва в тържественото откриване на учебната година в УНСС

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев