НПСС с кампания за Световния ден на почистването

103 чувала с боклук, две автомобилни гуми и едно плюшено мече събраха студентите в Студентски град от проведената днес акция за почистване.

Инициативата на НПСС събра десетки младежи от студентското градче в София. Кампанията на националната студентска организация се проведе във връзка със Световния ден за почистване.

Председателят на НПСС - Даниел Парушев заяви пред bTV, че Националното представителство на студентските съвети в Република България ще продължи да насърчава доброволчеството и социалната отговорност на студентската младеж. Студентите от висшите училища в страната се организираха с редица инициативи, които да подпомогнат опазването на околната среда.

Студентите и доброволци стартираха инициативата още от 07:30 часа пред зала „Христо Ботев” в Студентски град.

Като част от глобалното гражданско движение "Let"s Do It World", кампанията "Да изчистим България заедно" и партниращите организации ще продължат да подкрепят усилията на доброволците в Световния ден на почистването (World Clean Up Day 2020) и да популяризират разнообразните възможности за подобряване на средата на живот.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини НПСС с кампания за Световния ден на почистването

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев