НПСС се срещна с представители на НМФ, за да обсъдят общи проекти

Първа работна среща се проведе между Националното представителство на студентските съвети (НПСС) и Националния младежки форум (НМФ).
Двете организации с нови ръководства, които са членове на Националната работна група по въпросите на младежта, проведоха своята първа работна среща в офиса на Националното представителство на студентските съвети в Националния студентски дом.

Снимки от срещата
Срещата е по инициатива на НПСС, чието ръководство поставя в мандатната си програма за периода 2020-2020 година множество иновативни подходи в работата с НПО сектора и институциите в страната.
На срещата двете организации поставиха основите на поглед към работата в концепция за бъдещи съвместни политики и дейности.
Като много голям спектър на развитие между двете организации определи вижданията си председателят на НМФ Симона Димитрова, която е и представител на САЙМО.
Председателят на НМФ определи като изключително важно партньорството на двете организации в стажовете, младежките права, трудовата заетост и младежките пространства, където НМФ има голям опит и експертиза. Тя подчерта, че дългогодишната работа на НПСС в сферата на висшето образование дава голяма експертност на организация в широкия спектър от дейности, с които е ангажирана националната студентска организация.
„Обединени заедно, двете организации биха могли да имат по-високи резултати”, каза още председателят на НМФ.
От своя страна председателят на НПСС Даниел Парушев представи своите виждания за общи съвместни дейности и хоризонти, които биха могли да бъдат трамплин на обща концепция за работа в активния диалог за насърчаване на младежката активност. „Нещо, което засяга и студентите в контекста на това, че в по-голямата си част те са в младежка възраст”, заяви пред гостите си Даниел Парушев. Той подчерта, че има прекалено много възможности за участие на младите хора в живота на институциите като цяло, а двете организации определи като експерти в различни области, които биха могли да си взаимодействат.
Обект на срещата беше обсъждането на теми като стратегията за младежта и стратегията за висше образование в периода 2021-2030 година, както младежките работници и пространства. Двете страни коментираха още диалога за младежта и възможностите за общи позиции по ключови политики, насочени към младите хора в страната.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини НПСС се срещна с представители на НМФ, за да обсъдят общи проекти

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев