НПСС на работни срещи с висшите училища във Варна

Председателят на НПСС и представител на Университета за национално и световно стопанство Даниел Парушев и зам.-председателя на НПСС и представител на Русенски университет „Ангел Кънчев” проведоха работни срещи с академичните ръководства и Студентските съвети на шестте висши училища в град Варна. В Икономически университет – гр. Варна представителите на НПСС бяха посрещнати от ректора - Проф. д-р Евгени Станимиров и Председателя на Студентския съвет - Ана-Мария Стоянова.

Снимки от срещите

Страните обсъдиха ситуацията с пандемията и мерките, предприети в ИУ-Варна. Акцент на срещата беше недостигът на общежития за студентите и в тази връзка бяха посетени бл. 1 и бл. 2, където с подкрепата на Министерство на образованието и науката са били цялостно санирани и реновирани.

Беше посетена и базата в кв. „Бриз“, която разполага с 350 легла, но има нужда от сериозен ремонт и на този етап е негодна за настаняване на студенти. В Медицински университет „Проф. Параскев Стоянов”- гр. Варна представителите на ръководството на НПСС се срещнаха с ректора - проф. д-р Валентин Игнатов и Председателя на Студентския съвет - Божидар Касабов, който е и зам.-председател на НПСС.

Бяха обсъдени мерките и ситуацията с COVID пандемията. На срещата проф. Игнатов беше категоричен, че няма да се преминава на изцяло онлайн обучение, защото висшето училище има работещ алгоритъм за превенция и контрол на разпространението на инфекцията.

Бяха обсъдени и бъдещи съвместни политики между НПСС и МУ-Варна. В Технически Университет – гр. Варна делегатите на НПСС разговаряха с ректора - проф. д-р инж. Венцислав Вълчев и Председателя на Студентския съвет - Камелия Йорданова, която е част от Изпълнителния съвет на НПСС. На срещата страните обсъдиха важни въпроси, касаещи студентите, учебния процес, условията в общежитията и бъдещата работа на ТУ-Варна в условия на пандемия.

От висшето училище представиха и проекта за реновиране на Блок 15 на студентските общежития.

В рамките на посещението си в гр. Варна председателят на НПСС – Даниел Парушев и зам.-председателят на организцията Станимир Бояджиев проведоха разговори още с Председателя на студентския съвет на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” - Доротея Николаева, с която обсъдиха ситуацията във висшето училище и вижданията на ръководството спрямо моментната ситуация в условия на пандемия.

Доротея Николаева увери своите колеги, че Студентският съвет работи активно в посока анализиране на последствията от пандемията. Представителите на ръководството на НПСС се срещнаха и с Председателя на Студентския съвет на Висше училище по мениджмънт - Даяна Великова.

Тя запозна своите гости с предизвикателствата пред ВУМ и мерките за превенция и контрол, които се прилагат там. Делегатите на НПСС разговаряха и с Председателя на Студентския съвет на Висше военноморско училище "Н.Й. Вапцаров" - Николай Петров, който ги запозна със ситуацията във ВВМУ и предизвикателствата пред студентско-курсантския съвет.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини НПСС на работни срещи с висшите училища във Варна

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев