Евродепутати ще участват в студентски семинар във Варна

"Бъдещето на европейския проект след кризата" ще бъде темата на студентският семинар, който ще се проведе във Варна в периода от 03 до 05 юни 2011 година.

На 03 Юни (петък) от 14:00 до 16:00 ч. в Пленарна зала на Община Варна, гр. Варна, бул. "Осми приморски полк" № 43 ще бъде проведена дискусия с представители от Европейския парламент.

 
Форумът е организиран от Информационното бюро на Европейския парламент в България в партньорство с Националното представителство на студентските съвети в Република България.
 
Семинарът има за цел да създаде платформа за обмяна на мнения и дебат  по темата за икономическото възстановяване на ЕС, бъдещето на Съюза между  студенти от университети и колежи  във Варна, Добрич и Шумен и българските членове на ЕП д-р  Андрей Ковачев (ЕНП, ГЕРБ ),  Мария Неделчева (ЕНП, ГЕРБ ) и д-р Антония Първанова (АЛДЕ, НДСВ).  В рамките на семинара д-р  Андрей Ковачев ще изнесе  водеща лекция  на тема, свързана с бъдещето на европейския проект.
 
 
 
По-късно от 18:00 ч. във Фестивалния и конгресен център - Варна, бул. “Сливница” №2. ще  се проведе граждански форум на тема „Икономическото възстановяване в ЕС. Регионалните и черноморските му измерения“.
 
Гражданските  форуми са инструмент за комуникация  на Европейския парламент и представляват връзка между него и гражданското общество. Те са открити за посещение от всеки желаещ. В тях членовете на ЕП дебатират проблеми от регионално и национално значение директно с широката общественост. Очакваме форумът във Варна да предостави възможност на гражданите от черноморския регион за откровен разговор с българските евродепутати и да им позволи в открита дискусия да изкажат своите позиции и очаквания, да задават въпроси, да търсят път към решаването на общите проблеми.
 
За участие в настоящото събитие са поканени представители на Общината, на Областната и Районната администрация, на стопански и търговски дружества и организации, местни политически лидери, народни представители, представители на образователни институции, неправителствени и браншови организации, бизнесмени и граждани.

Участие във форума ще вземат трима членове на Европейския парламент от България - г-жа Мария Неделчева (ЕНП), г-н Андрей Ковачев (ЕНП) и г-н Ивайло Калфин (С&Д).

Мария Неделчева е член на Групата на Европейската народна партия в Европейския Парламент, член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони, член на Комисията по петиции и на Делегацията в Съвместната парламентарна асамблея АКТБ-ЕС.

Андрей Ковачев е член на Групата на Европейската народна партия в Европейския Парламент, член на Комисията по външни работи, член на Подкомисията по сигурност и отбрана и на Делегацията за връзки със Съединените американски щати.

Ивайло Калфин е член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския Парламент, заместник-председател на Комисията по бюджети, член на Специалната комисия по финансовата, икономическа и социална криза, член на Специалната комисия по политическите предизвикателства и бюджетните средства за устойчив Европейски съюз след 2013 г. и на Делегацията за връзки с Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора и Косово.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Евродепутати ще участват в студентски семинар във Варна

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев