Представители на НПСС участваха в дискусия за доброволчеството

Представители на Изпълнителния съвет на НПСС участваха в Национална среща „Младежко доброволчество”, която се проведе от 1 до 4 Юли 2011 година във Варна.

За четвърти пореден път представители на НПСС и млади лидери от цялата страна се събраха във Варна, като поставиха доброволчеството във фокуса на дискусията.

Мероприятието се организира от  Националния младежки форум, Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите и Община Варна.

В хода на дискусията, младежите се обединиха около мнението, че чрез доброволчеството могат да се придобиват умения, знания и компетенции, особено полезни за младите хора. Активно участие в дискусията взеха Петя Евтимова, заместник-министър на образованието, младежта и науката, Антоний Гълъбов, департамент „Политически науки” в НБУ и Станислава Цалова, Би Ти Ви.

 
 
Еврокомисар Кристалина Георгиева отправи специално послание към участниците в дискусията чрез видео връзка.
 
На 2 юли 2011 г. зам.-министър Петя Евтимова откри в Морската градина във Варна Национално младежко изложение. Форумът цели да популяризира неправителствени организации и институции, които работят за осмисляне на свободното време на младите хора в България. Над 75 младежки организации разположиха щандове на изложението и представиха своята дейност.  Участниците обмениха идеи и опит за развитие на младежките дейности в различни направления и създадоха нови контакти за бъдещи съвместни дейности.
 

Дейностите по време на срещата бяха осъществени в партньорство с: Национален младежки форум, Европейски младежки форум, Сдружение „Варненски младежки фестивал”, Департамент „Политически науки” на Нов Български Университет, БТВ.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Представители на НПСС участваха в дискусия за доброволчеството

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев