Написана от
Етикети
Прочетена 7752

ISIC България

01
Jun 2011

Асоциация за подпомагане на академичната общност е учредена през 2004 г. като неправителствена, нестопанска организация.Основна цел на АПАО е да подпомага развитието на младите хора и академичната общност.

АПАО е единствен лицензиран представител за територията на България на Международната Конфедерация за Студентски пътувания (ISTC), който разпространява международните карти ISIC (International Student Identity Card) в превод Международна студентска лична карта, ITIC (International Teacher Identity Card) в превод Международна преподавателска лична карта и IYTC (International Youth Travel Card) в превод Международна младежка пътническа карта.

Всеки картопритежател придобива заедно с всички права, свързани с картата, и статут на асоцииран член на АПАО.

АПАО реализира академични, финансови и комерсиални ISIC, IYTC и ITIC ко-бранд партьорства. Съвместно с банка ДСК АПАО издава ко-брандираните DSK ISIC и DSK ITIC дебитни и кредитни карти. АПАО работи в партньорство с 15 български университета, въвели през академичната 2010/2011 година ко-брандираните DSK ISIC UNI и ISIC UNI карти като официална студентска лична карта на университета. Съвместно с М-Тел АПАО издава ко-брандираните младежки карти LOOP Club. 
От академичната 2008-2009г. Асоциация за подпомагане на академичната общност (АПАО) в партньорство с Юзит Калърс и редица висши училища с разширена харта Еразъм в България създава «Еразъм Консорциум България» за организиране на студентска мобилност с цел практика по секторна програма Еразъм. 
АПАО работи в партньорство със Съвет на Ректорите, Национално Представителство на Студентските Съвети, Държавна Агенция за Младежта и Спорта, Български Държавни Железници, Банка ДСК, М-Тел, Юзит Калърс, Фондация Емпауър Юнайтед. 
Предметът на дейност на АПАО вкючва: 
  • Развитие в България на мрежа за намаления за студенти, младежи и преподаватели в областта на културата, образованието, настаняването, пътуванията, спорта, социалния живот и др. АПАО поддържа и промотира над 1 500 специално договорени студентски, младежки и преподавателски преференции в България;
  • Присъединяване на българската мрежа за намаления с ISIC, IYTC и ITIC картите към световната система на националните мрежи за намаления;
  • Реализиране на ко-бранд партньорства с български университети;
  • Реализиране на ко-бранд партньорства с финансови и търговски организации;
  • Подпомагане на университетите в предлагането на стажантски позиции и администрирането на студентските стажове по програма Еразъм;
  • Реализиране на проекти по програми на Европейския съюз с цел подпомагане на учащите, младите хора и преподавателския състав;
  • Реализиране на съвместни проекти с български университети за подобряване на качеството на административните услуги и инфраструктората в университетите.

web site: http://www.isic.bg

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало За нас Информация Партньори Партньори ISIC България

Банкова информация

Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
BIC: STSABGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Даниел Парушев